Vitamin Kulit Cantik Harga Rahmah

Sekarang ni viral harga rahmah di sana sini kan. Bermula dengan makanan, sekarang boleh dikatakan semua benda ada promo harga rahmah 🀭

Shaklee pun tak ketinggalan juga tau. Nak juga join team Rahmah ni πŸ˜†.

So sempena nak sambut Aidilfitri tak lama lagi, Shaklee telah tawarkan Promo khas untuk Vitamin Kulit Cantik Harga Rahmah.

Apa yang ada dalam Promo Rahmah Shaklee ni?

Tadaaa.. ni lah dia Set Rahmah Shaklee. Harga asal RM323, selepas dirahmahkan, jadi RM99 + free membership 😍
πŸ“ŒKlik sini untuk whatsapp lin



Kalau beli 2 set lagi jimat. Bukan RM198 tapi RM188 + free membership & free postage lagi tu😍
πŸ“Œ Klik sini untuk whatsapp lin


ESP Shaklee & Vitamin C Shaklee ni memang hot selling item untuk yang nak jaga kesihatan kulit dari dalam. Bukan setakat untuk cantikkan kulit je tau. Banyak lagi kebaikan ESP Shaklee dan Kebaikan  Vitamin C Shaklee untuk tubuh kita.


Tapi, sebelum Lin nak ceirta lebih lanjut lagi tentang PROMO RAHMAH Shaklee ni, Lin nak terangkan dulu serba sedikit tentang ESP Shaklee dan Vitamin C Shaklee ni supaya anda semua lebih jelas & faham mengenai dua item ni.


APA ITU ESP SHAKLEE

ESP Shaklee ni adalah sumber protein berasaskan soya Non GMO (soya asli yang tidak diubahsuai). Dalam ESP ni ada 9 jenis asid amino, kalsium & 5 jenis vitamin B.

Protein merupakan komponen penting dalam badan kita. Setiap inci tubuh kita perlukan protein untuk berfungsi dengan baik. Termasuklah kuku, rambut malah untuk hasilkan tenaga perlukan protein.

Pendek kata, protein ni umpama batu-bata untuk membina sebuah bangunan. Kalau tak cukup batu-bata, ada kemungkinan bangunan tersebut tidak dapat bertahan lama dan roboh.

Begitu juga denagn badan kita. Kalau tak cukup protein, badan akan mudah letih, lesu, kurang tenaga dan mudah dijangkiti penyakit.


ANTARA KEBAIKAN ESP SHAKLEE

  • ESP untuk sembuhkan luka
  • ESP untuk gastrik
  • ESP untuk cantikkan kulit
  • ESP untuk tambah tenaga
  • ESP untuk ibu hamil
  • ESP untuk GDM
  • ESP untuk ibu berpantang
  • ESP untuk kawal gula dalam darah
  • ESP untuk kawal paras kolestrol
  • ESP untuk milk booster
  • ESP untuk diet

dan banyak lagi kebaikan ESP Shaklee ni.

Boleh juga dapatkan sumber protein dari makanan harian kita.

Lin cukupkan pengambilan protein dengan ESP shaklee sebab ESP shaklee dah complete dengan vitamin B & kalsium.

Energizing Soy Protein Shaklee. 1 hidangan bersamaan 14g protein



APA ITU VITAMIN C

Vitamin C juga dikenali sebagai nama saintifiknya asid askorbik. Sejenis vitamin larut air dan tidak disimpan di dalam badan dalam jangka masa yang lama.

Badan manusia hanya mampu menyerap sekitar 100mg vitamin C dalam masa 1 jam. Selebihnya akan dibuang melalui air kencing.

Badan manusia tak mampu menghasilkan vitamin C dengan sendiri. Jadi, kita perlu ambil vitamin C dari sumber makanan.


ANTARA KEBAIKAN VITAMIN C 
  • Kuatkan Imun Sistem
  • Pudar & hilangkan parut
  • Kurangkan masalah rambut gugur
  • kurangkan alergik & gatal kulit
  • sihatkan gigi & tulang
  • cepatkan penyembuhan luka
  • kaya dengan sumber antioksida
  • membantu penyerapan zat besi
  • kurangkan masalah resdung
  • merangsang pembentukan kolagen.

KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE
  • 1 tablet mengandungi 500mg vitamin C
  • Mengandungi sustained release system yang mana ia larut secara perlahan² dan badan akan dapat serap lebih maksima.
  • 1 tablet bersamaan 7biji buah oren.
Sustained Release Vitamin C Shaklee. 1 biji bersamaan 7 biji buah oren 



Ok Lin dah terangkan kebaikan 2 item yang ada dalam set rahmah ni kan. Now Lin nak cerita pula;


BAGAIMANA ESP SHAKLEE BANTU CANTIKKAN KULIT

ESP Shaklee ada 6 komponen utama untuk cantikkan kulit.
1. ESP sumber protein tumbuhan.
  • Sel kulit kita akan diperbaharui setiap 28 hari. Untuk dapatkan sel kulit yang baru dan sihat, badan kita perlukan protein yang cukup. Kalau badan tak cukup protein, proses pembaharuan kulit akan jadi sukar. 
  • sebab tu lah kulit jadi kusam, tona tak sekata, kasar, kering, luka lambat sembuh & parut lambat pudar.

2. ESP mengandungi Niacin (vitamin B3)
  • Niacin atau juga dikenali sebagai Niacinamide biasanya ada dalam skincare. Tapi shaklee masukkan juga dalam ESP Shaklee
  • Niacine bertindak untuk kecilkan liang pori, cerahkan kulit, menghaluskan kulit, melembapkan kulit & elak kulit menjadi kusam.
3. ESP Mengandungi Thiamine (Vitamin B1)
  • Vitamin B1 ni berungsi untuk kawal emosi kita & elak stress. Korang jangan tak tahu tau, stress pun salah satu punca masalah jerawat.
4. ESP mengandungi Ribofalvin (Vitamin B2)
  • Vitamin B2 bertindak untuk mengekalkan kandungan kolagen dalam kulit kita.
  • Bermula umur 25 tahun, kolagen dalam badan kita akan mula berkurangan. Kulit akan jadi kendur, kusam, berkedut, sakit sendi dan tulang. 
  • so kita perlu ambil vitamin B2 untuk bantu kekalkan kolagen dalam badan & lambatkan proses pengurangan kolagen tu.
  • Elak masalah kulit kering melampau yang akan menyebabkan kulit berminyak, dan akan jadi punca jerawat.
5. ESP mengandungi Pyridoxine (vitamin B6)
  • Vitamin B6 ni penting untuk pastikan 4 jenis vitamin tadi tu berfungsi dengan dengan optimum.
6. ESP mengandungi Asid Pantotik (Vitamin B5)
  • Vitamin B5 berfungsi untuk bantu kulit menyerap kelembapan dengan baik.
  • Kulit akan jadi lembut, licin dan sihat.
  • Bersifat anti keradangan dan dapat bantu kecutkan jerawat dengan lebih cepat.

BAGAIMANA VITAMIN C BANTU CANTIKKAN KULIT

  1. Bantu penghasilan kolagen
  2. Melindungi dari sinar UV yang boleh merosakkan barrier kulit & menyebabkan pigmentasi.
  3. Bersifat anti keradangan - mengecutkan jerawat 
  4. Kurangkan masalah resdung yang menjadi salah satu punca jerawat.
  5. Kurangkan kedutan di kulit

Jom tengok beberapa testimoni Set Rahmah Shaklee.

Kulit lebih cerah, tona sekata, glowing & dapat bonus turunkan berat badan sebab ESP buat kita rasa kenyang lama

Parut pudar, kulit glowing bebas jerawat

Lelaki pun boleh consume tau

So, dah nampak kan macam mana set rahmah ni bantu cantikkan kulit kita dari dalam?


Kulit yang cantik dan sihat ni bukan untuk raya je. Kita kena sentiasa jaga kesihatan kulit untuk tingkatkan keyakinan diri. 


Ada beberapa lagi supplement lain yang boleh bantu kita cantikkan kulit dari dalam. Antaranya⤵️

Youth skincare untuk penjagaan dari luaran


Collagen peptide dari sumber marine.

Tinggi antioksida, lindungi sel dari radikal bebas & repair sel yang rosak

Repair skin barrier, lembapkan kulit

Melembapkan kulit & pudarkan parut

Agen detox. Toksin juga punca kulit kusam & jerawat 




Jom dapatkan vitamin kulit cantik anda sekarang.


πŸ“ŒSet Rahmah A @RM99 (harga asal RM323)

✅1 ESP + 1 vitamin C

✅Free membership

πŸ“ŒSet RAHMAH B @RM188 (harga asal RM576)

✅2 ESP + 2 vitamin c

✅Free membership

✅Free postage


Dapatkan Vitamin Kulit Cantik Harga Rahmah di sini ⤵️

Whatsapp

Facebook

Instagram

Catalog Shaklee


Pengedar shaklee Sentul

Pengedar Shaklee KL

Pengedar Shaklee murah


COD Shaklee Sentul

COD Shaklee KL

COD Shaklee ampang

COD Shaklee Setapak

COD Shaklee Gombak

COD Shaklee Batu Caves

COD Shaklee Keramat

COD Shaklee Selayang

COD Shaklee Setiawangsa


#nextlevelblogging #shakleetriumph2023 #shakleethrive2023 #setrahmahshaklee2023 #espshaklee #kebaikanespshaklee #vitamincshaklee #kebaikanvitamincshaklee 






























Comments

Post a Comment

Popular Posts