multivitamin shaklee berwajah baru



Vita-Lea adalah produk pertama yang Dr Forest C Shaklee hasilkan pada tahun 1915. Kalau anda nak tahu, Vita-lea ni adalah multivitamin yang pertama dicipta di Amerika Syarikat.


Bermula 1 June 2023, multivitamin shaklee bukan setakat berwajah baru je tau. Nama baru iaitu VITA-LIZE dan formula pun baru 😍. Shaklee upgrade sikit formula yang baru ni untuk beri lebih banyak manfaat kepada pentegar shaklee.



KEPENTINGAN AMBIL SUPPLEMENT MULTIVITAMIN

Ramai yang takut nak ambil supplement sebab takut bebankan atau beri kesan sampingan terhadap buah pinggang.

Supplement ni bukan ubat tau. Ianya hanyalah makanan tambahan yang mengandungi pelbagai vitamin. Sama macam kita makan "real food" cuma supplement ni dalam bentuk tablet untuk lengkapkan nutrisi yang badan kita perlukan.

Corak pemakanan rakyat Malaysia sekarang ni dah berubah. Dengan makanan viral yang bersepah sana sini, agak susah untuk kita cukupkan nutrisi yang badan kita perlukan.

Kebanyakan rakyat Malaysia tidak mengambil makanan yang tinggi vitamin & mineral yang mencukupi.


KESAN KEKURANGAN MIKRONUTRIEN

Antara kesan kekurangan mikronutrien dalam badan ;
  • Denyutan jantung tidak normal
  • Jari kebas
  • Risiko kecacatan pada janin
  • Lesu dan mudah letih
  • Kuku rapuh, cirit birit dan sesak nafas
  • Masalah sendi dan tulang rapuh


FORMULA BARU MULTIVITAMIN SHAKLEE


Larat ke kita nak makan semua benda ni setiap hari? Dengan kos lagi kan🀭. So jalan penyelesaiannya adalah dengan mengambil multivitamin shaklee iaitu vita-lize.



Vita-Lize Shaklee mengandungi sistem penghantaran Salutan mikro berpaten untuk memastikan penyerapan folic acid yang lebih baik.

Antara kandungan multivitamin Shaklee
  • 25 jenis multivitamin dan mineral
  • 450mg kalsium
  • 18mg zat besi
  • 80mg vitamin K
  • 700 IU vitamin D3



SIAPA PERLU AMBIL VITA-LIZE
 
Vita-Lize hanya sesuai untuk golongan dewasa sahaja. Antara golongan yang perlu ambil vita-lize adalah;
  • Individu yang Kerap sibuk
  • Kekurangan berat badan
  • Alami tekanan perasaan
  • Individu yang tidak amalkan makanan seimbang
  • Ibu hamil dan menyusu
  • Individu yang aktif


ANTARA KEBAIKAN VITA-LIZE SHAKLEE

Antara kebaikan Multivitamin Shaklee;

  • Membekalkan tenaga
  • Tingkatkan imun sistem badan
  • Bantu penghasilan sel darah merah
  • Bantu kurangkan risiko anemia atau kekurangan darah merah
  • Galakkan penghasilan hemoglobin (HB) untuk ibu hamil
  • Pelihara sistem saraf dan otot
  • Tingkatkan daya fokus dan ingatan
  • Menyokong pembentukan tulang dan gigi
  • Untuk kesihatan kulit, rambut dan mata
  • Kurangkan risiko jangkitan kuman
  • Tambah selera makan
  • Tambah berat badan

KEBAIKAN AMBIL MULTIVITAMIN SETIAP HARI

  • Mengisi jurang nutrisi
  • Tingkatkan tahap tenaga
  • Kurangkan tekanan dan kebimbangan
  • Elak stress

Nak dapatkan produk Shaklee dengan free consultation boleh contact lin ya😁

Lin ada ready stock produk shaklee dan boleh COD Shaklee Sentul dan KL area.

Shaklee Sentul Ready Stock
Shaklee KL Ready Stock
COD shaklee Sentul
COD Shaklee KL
012-7476395

#nextlevelblogging
#shaklee2023
#shakleetriumph2023
#shakleethrive2023

πŸ”ΈπŸ”ΈπŸ”ΈπŸ”ΈπŸ”ΈπŸ”ΈπŸ”ΈπŸ”Έ

Hubungi Lin untuk sebarang pertanyaan

Whatsapp 012-7476395
Facebook : Lin Abu Bakar
Instagram : noorazlin_ab
Catalog shaklee : lin.shaklee
























Comments

Popular Posts